Aanmelden voorstelling

"De Goede Dood"

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

De Goede Dood

Een met herkenbare elementen doorspekt en indringend toneelstuk over euthanasie. Een prachtig schouwspel met ruimte voor de lach en de traan en zeer geschikt als trainingsproductie voor zorg en onderwijs.

In ‘De Goede Dood’ nemen wij u mee in een verhaal waar veel ruimte is voor herkenning en identificatie. Het loslaten van een dierbaar persoon, in de wetenschap dat dat aards definitief is, raakt ons allemaal. De manier waarop, in dit geval euthanasie, is (nog altijd) veelbesproken.
Wij stelden ons als cast en regie ook de vraag wat te doen als... en concludeerden dat ieder op geheel eigen manier omgaat met de dood en het leven. Maar wat is het leven als welzijn tekort schiet of zal gaan schieten?

Een lach, traan en een whisky'tje. In De Goede Dood is de euthanasie te zien van terminale longkankerpatiënt Bernard Keller. De tragikomedie, die op 14 april 2020 op de planken staat in Theater de De Kik, geeft het publiek een indringende inkijk bij een vrijwillig levenseinde.

Wat doe je als de onverwachte gast die dood heet, als ziekte bij je binnenkomt en jij de aftakeling geen kans wilt bieden? De persoon waar alles om draait, Bernard Keller wil zeker niet wachten op het moment dat alleen nog pijn spreekt en verwelkomt de onomkeerbare gast want hij heeft bij leven en… volle verstand gekozen!

Spel
Henk van Hees, Jurgen Scheffer, Wilco Bevers, Daniëlle van Leest, José Govers en Berry Reijnen.

Regie
Peter van Aar

Producent
Dorette Ploegmakers

Stichting TheaterStof

Meer informatie

of direct contact

Voor contact over hulpaanvragen, vrijwilligerswerk en andere informatie.

Telefoon: 06-46045951
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overbetuwe: op werkdagen ook bereikbaar via Sociaal Kernteam Overbetuwe.
Tel. 06 - 11736168
Iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Lingewaard: op werkdagen ook bereikbaar via het Meldpunt St. Welzijn Lingewaard, tel. 088 - 25 52 555

De kosten voor de inzet van onze vrijwilligers wordt gesubsidieërd door het ministerie van volksgezondheid. Voor de hulpvrager is onze inzet dus kostenloos.