Over ons

VPTZ Betuwe is een Stichting welke bestaat uit een bestuur, een drietal coördinatoren, een groep vrijwilligers en is werkzaam binnen de regio Overbetuwe en Lingewaard.

We hebben ongeveer 20 vrijwilligers. Zij worden ingezet in de thuissituatie. Onze vrijwilligers voelen zich betrokken bij hun medemens en zetten zich met hart en ziel in. Aandacht en het "ER ZIJN" zijn de uitgangspunten voor een VPTZ vrijwilliger. Ze stemmen af op de wensen van de zieke en diens naasten en bieden ondersteuning daar waar gewenst en nodig.

Samen sterk!

 • Wij zijn het bestuur

  van VPTZ-Betuwe

  Met veel plezier werken wij samen met de vrijwilligers en coördinatoren aan wat ons drijft: ER ZIJN bij de stervende en de directe naasten en mantelzorgers.

 • Carin Schoenmakers

  pr- en communicatie

  Als uitvaartbegeleidster kom ik regelmatig in contact met mensen die het leven moeten loslaten. Meestal wil men in de eigen, vertrouwde omgeving blijven, als dat mogelijk is. Doordat de zorgtaken kunnen toenemen in deze fase, merk ik vaak dat dit neerkomt op de partner, kinderen of familie. Het is zwaar om te beseffen dat je je dierbare moet loslaten en tegelijkertijd belast wordt met toenemende zorgtaken. Juist dan is het fijn om te weten dat de VPTZ er is om u hierin te ontlasten. Zij kunnen een deel van deze taken overnemen overdag, maar ook in de nacht. Hierdoor krijgt u als naaste de gelegenheid om af en toe even wat rust te nemen en toe te werken naar het naderende afscheid van uw dierbare. De vrijwilligers van de VPTZ zijn mensen die vanuit hun hart hiervoor gekozen hebben.
  Zij zijn opgeleid en geven deze begeleiding vanuit hun medemenselijkheid. Zij weten ook hoe belangrijk het is om als partner, kind of familielid de ruimte te krijgen om afscheid te nemen van degene die u lief is.
  De VPTZ vrijwilligers staan voor u klaar, dag en nacht!

 • Paul van der Weerd

  Medisch adviseur

  Ik ben geboren op 20-12-1949 te Sneek. Na het gymnasium aldaar geneeskundestudie in Groningen en huisartsenopleiding in Nijmegen.

  Van 1976 tot 2011 huisarts in en rond Zetten (Midden-Betuwe) en daarna tot nu nog actief in eerst diverse bestuursfuncties binnen de eerstelijnszorg in de regio Arnhem en later als meewerkend arts bij de Levenseindekliniek te Den Haag. Voel me bij de VPTZ betrokken vanuit mijn belangstelling voor palliatieve zorg en zorg rond het levenseinde. De VPTZ is vaak voor de patient en diens familie een onmisbare zorgschakel, die ik graag bestuurlijk ondersteun.

 • Dirk van Embden

  Penningmeester

  Mijn naam is Dirk van Embden, geboren in juli 1958, getrouwd met Petra en samen hebben we 3 kinderen en 3 kleinkinderen. Ik ben salarisadministrateur bij een zeer bekend accountantskantoor in Huissen. Ik houd me naast m’n baan bezig met rolstoelrugby, rolstoelbasketbal en gps-gamen, wat betekent dat ik vaak een rondje handbiked in en om Huissen.

  Sinds afgelopen najaar vervul ik de functie van penningmeester. Hiervoor was ik gevraagd na het plotselinge overlijden van de toenmalige penningmeester. Eerder was ik geheel onbekend met het bestaan van deze mooie vorm van naastenliefde welke door de vrijwilligers wordt vervuld. Ik werd dus gevraagd om penningmeester te worden en zei botweg “nee”. Maar na een toelichting wat de VPTZ doet en betekent voor de mensen waarvoor de kosteloze en belangeloze hulp is bestemd, ben ik overstag gegaan. Vanuit mijn situatie zal ik niet hetzelfde kunnen betekenen maar kan ik wel ondersteuning verlenen aan deze vrijwilligers en de organisatie vanuit deze bestuursfunctie als penningmeester. Op deze wijze kan ik mijn bijdrage leveren aan de samenleving.

 • Cees van Oostveen

  Voorzitter

  Elst Over Betuwe is mijn woonplaats. Interim directievoering, organisatie advies is een onderdeel van mijn job. Mijn persoonlijkheid omschrijf ik als open minded, communicatief, opgeruimd, flexibel, innovatief, krachtig, enthousiast en resultaat gericht. Van tegenslagen weet ik uitdagingen te maken en ik ga er niet voor om ergens op de winkel te passen. Door mijn uitstekende opleidingen en deskundigheid ben ik breed inzetbaar. Mijn kracht zit in het motiveren van mensen en ze in beweging krijgen, om te gaan functioneren op een nog beter niveau. Mensen inspireren en motiveren om hun persoonlijke bijdrage en output te verbeteren om daardoor externe- en interne klanten meer dan tevreden te stellen. In een veranderende omgeving van een organisatie, waarbij een cultuuromslag evident is, kan ik vanuit mijn ervaring en deskundigheid optimaal functioneren met een goed resultaat als gevolg. Sociaal bewogen om samen met mensen naar de beste persoonlijke oplossingen te zoeken.

 • Vacature

  Secretaris
  Wij zijn op zoek naar een enthousiast bestuurslid die ons team wil komen versterken in de functie van secretaris.

  Klik hier voor alle informatie en reageren.

ANBI informatie

RSIN: 8140.13.326
Doelstelling stichting: Met veel plezier werken wij samen met de vrijwilligers en coördinatoren aan wat ons drijft: ER ZIJN bij de stervende en de directe naasten en mantelzorgers.
Beloningsbeleid: er zijn geen beloningen, nog voor het bestuur, nog voor de vrijwilligers. Uitsluitend de beleidscoördinator ontvangt bezoldiging, gelet op de zwaarte van de functie.

Financieel jaarverslag
Download het financieel jaarverslag via onderstaande button.

Meer informatie

of direct contact

Voor contact over hulpaanvragen, vrijwilligerswerk en andere informatie.

Telefoon: 06-46045951
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overbetuwe: op werkdagen ook bereikbaar via Sociaal Kernteam Overbetuwe.
Tel. 06 - 11736168
Iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Lingewaard: op werkdagen ook bereikbaar via het Meldpunt St. Welzijn Lingewaard, tel. 088 - 25 52 555

De kosten voor de inzet van onze vrijwilligers wordt gesubsidieërd door het ministerie van volksgezondheid. Voor de hulpvrager is onze inzet dus kostenloos.

 

Privacyverklaring (pdf 97KB)  |  Klachtenbehandeling

© 2021 VPTZ-Betuwe  |  vrijwilligersportaal

Illustraties: Wietske Flederus
Website: Netnog websites

Niets op deze website mag zonder toestemming worden gebruikt.