Skip to main content

Voorlichtingsochtend

18 mei 2023

Namens de studenten Quincy, Dimara en Isa van de opleiding verpleegkunde aan de HAN-Hogeschool in Nijmegen wordt er in samenwerking met de organisatie Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) Betuwe een voorlichtingsochtend georganiseerd over palliatieve zorg.

“Wij, als kleinkinderen, hebben te maken gehad met grootouders die nadat palliatieve zorg werd ingezet zijn overleden. Door het ontbreken van goede voorlichting en informatie wisten wij nog niet wat palliatieve zorg inhield en hoe we er mee om moesten gaan. Onze missie is nu, als studenten, om mensen goed voor te bereiden zodat men weet wat palliatieve zorg precies inhoudt, zodra iemand hiermee te maken krijgt.”

Palliatieve zorg is een veelvoorkomend thema. Dit is namelijk de zorg en hulp die gegeven wordt in de laatste levensfase. Wanneer er geen genezing van een ziekte meer mogelijk is. Tijdens de voorlichtingsochtend zullen de studenten dieper op dit thema ingaan en zal de organisatie Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) aan het woord komen. Wat kan de VPTZ in deze laatste levensfase voor u betekenen? Wat is de meerwaarde naast de andere (medische) ondersteuning? En: weet u dat deze zorg gratis voor u is!

Locatie: Wijkhuiskamer van het Zilverhuus in Huissen.
Adres: Wagenweg 12c in Huissen
Datum: 23 mei 2023
Tijd: 10.00 tot 12.00 uur

Voor deze ochtend geldt een maximaal aantal van dertig personen.
U kunt aanmelden via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06-46045951.